Úprava cien taríf digitálnej TV Kuki

Vážený klient,

oslovujeme Vás v mene našej spoločnosti a partnerského poskytovateľa retransmisie na základe zmien, ktoré sa za uplynulé mesiace odohrali v oblasti poskytovania televízneho vysielania. Zásadnou zmenou je skutočnosť, že niektorí slovenskí vysielatelia komerčných TV staníc pristúpili k zvýšeniu licenčných poplatkov za šírenie televízneho obsahu svojich staníc. Táto skutočnosť sa zásadne premietla do nákladov na poskytovanie TV služieb u všetkých poskytovateľov retransmisie, čím došlo k zvýšeniu nákladov na zabezpečenie služby retransmisie aj v našom prípade.

Naša spoločnosť dôkladne zvážila všetky zmeny vyplývajúce zo zvýšených licenčných poplatkov, aby sme zvýšenými nákladmi nezasiahli Vás, našich zákazníkov. Spoločne s našim partnerským poskytovateľom retransmisie sme hľadali spôsob, ako zachovať aktuálnu dostupnosť a kvalitu slovenských TV staníc bez toho, aby sme pristúpili k úprave cien za poskytovanie služieb Digitálnej TV. Napriek vyvinutému úsiliu sa nám to nepodarilo, čo nám je ľúto. Sme však radi, že sme dokázali navýšenie poplatku za zabezpečenie služby retransmisie minimalizovať na úroveň 1 eura (vrátane DPH) mesačne.

Týmto Vám dávame do pozornosti, že od 1. apríla 2024 bude Váš pravidelný mesačný poplatok za službu Digitálnej TV navýšený o 1 euro s DPH.

Navýšenie cien jednotlivých tarifov sme sa rozhodli čiastočne kompenzovať zaradením nových TV kanálov do základných balíčkov pre zvýšenie ich atraktivity a upgrade niektorých TV kanálov do HD kvality.
Konkrétne sme v priebehu mesiaca Január 2024 previedli nasledujúce zmeny a rozšírenia:

  • Upgrade TV kanálov do HD: CS Film, CS History, CS Horror, CS Mystery, TV Paprika.
  • Nové TV stanice v tarife Kuki štart: Animal Planet HD, Travel Channel HD.
  • Kuki malá: Animal Planet HD, Discovery Channel HD, Disney Channel, Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Folklorika HD, HGTV HD, ID HD, National Geographic Channel HD, TLC HD, Travel Channel HD.
  • Kuki veľká: English Club TV HD, Folklorika HD, Mezzo HD, Mezzo Live HD, Stingray iConcerts HD.

Na vyjadrenie akceptácie zmeny ceny pravidelného mesačného poplatku za poskytnutie TV služieb (odmeny) nie je potrebná žiadna Vaša reakcia. Od 1. 4. 2024 sa cena vo faktúre upraví automaticky. Keď uhrádzate faktúru trvalým príkazom, je na Vás, aby ste si skontrolovali a upravili nastavenie v príkazoch.

Zmena ceny, o ktorej Vás týmto listom informujeme, je v zmysle bodu 2.5.2 Všeobecných podmienok pre poskytnutie verejne dostupnej služby elektronických komunikácií (ďalej len „Podmienky“), považovaná za podstatnú zmenu Podmienok, čo Vás, ako účastníka, oprávňuje odstúpiť od zmluvy o poskytovaní služby digitálnej televízie bez sankcií. Môžete tak urobiť do 30 dní odo dňa, kedy Vám bola táto informácia oznámená. Oznámenie o odstúpení musí byť písomné a musí byť doručené najneskôr deň pred účinnosťou vykonaných zmien na adresu sídla spoločnosti DATAGRAM, s.r.o.. V prípade odstúpenia od zmluvy dôjde k ukončeniu poskytovania retransmisie televíznych programov zo strany Poskytovateľa (v zmysle Podmienok) k 1. 4. 2024.

Naši zamestnanci sú Vám plne k dispozícii na tel. čísle 065 / 012 22 21 v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00 hod. Radi zodpovieme akékoľvek Vaše otázky týkajúce sa zmeny ceny za službu Digitálnej TV, rozšírenia existujúcich služieb alebo využitia existujúcej aktuálnej ponuky. Obrátiť sa na nás môžete aj emailom kontakt@datagram.sk.

S úctou a pozdravom

  • Jakub Chylík
  • konateľ DATAGRAM, s.r.o.